Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes finomság recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
500 g leveles tészta

Meggykrém

400 g meggybefőtt kb
1 evőkanál búzadara
3 ek cukor

Vaníliás krém

8 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
3 ek cukor
8 dkg margarin

Tetejére

5 dl növényi tejszín
2 csomag habfixáló

Elkészítés:
A tésztát kiolvasztjuk, hogy nyújtható legyen. Kettévágjuk. Kinyújtjuk az egyik felét téglalap formára (25*35 cm-es re), majd egy tepsi hátán aranyszínűre sütjük pár perc alatt, kb. 175°C-on. A másikat is kinyújtjuk, kockákra vágjuk, úgy sütjük meg, az előzőek szerint.
A meggyes krémhez, a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük. A meggyet apróra vágjuk, és belekeverjük a krémbe. Ezt a krémet, még langyosan az alsó lapra simítjuk.
A vaníliás krémhez a tejben megfőzzük a pudingot a cukorral, sűrűn kevergetve, takarék lángon. Majd langyosra hűtjük. A margarint kikeverjük, és a krémhez adjuk. A vaníliás krémet a meggyes krémre simítjuk.
A tejszínt a habfixszel felverjük, és rásimítjuk a vaníliás krémre.
A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappokkal. Porcukorral megszórjuk. Hűtőben pihentetjük! Másnap az igazi, akkora szépen összeáll, könnyeben szeletelhető.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes kevert » Kavart, meggyes » Meggyes-mákos rétes » Meggyes Duna-kocka
» Meggyes mikrós piskóta » Meggyes-mákos muffin II » Meggyeskrémes » Meggyes mákos
» Tejfölös finomság » Rumos-meggyes-pudingos » Meggyes-kefíres-gyors » Meggyes-diós rácsos
» Sajtos finomság » Potyogtatós meggyes pite » Meggyes kockák » Joghurtos meggyes parfé


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.