Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes francia krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
100 g porcukor; 500 g mélyhűtött levelestészta; 1 kg meggy; 50 g vaj vagy margarin; 100 g zsemlemorzsa; 12 mogyoróscsók; 50 g hámozott mandula, vagy dió; fél citrom reszelt héja; 1 kk. őrölt fahéj; 1 tojás

Elkészítés:
A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A vajban vagy margarinban világosbarnára pirítjuk a zsemlemorzsát, 2 evőkanálnyit félreteszünk. A mogyoróscsókokat megreszeljük, összekeverjük a darált mandulával vagy dióval, a citromhéjjal, a porcukorral, és a fahéjjal.
Lisztezett konyharuhán vékonyra kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a felvert tojás felével, megszórjuk zsemlemorzsával, a meggyel, és az illatos keverékkel. Két rövidebb szegélyét felhajtjuk a töltelék tetejére, és konyharuha segítségével szorosan felhengereljük. Sütőpapírral bélet tepsibe fektetjük, esetleg patkóformára meghajlítjuk. Tetejét megkenjük a maradék tojással, és megszórjuka félretett zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 fokon) aranybarnára sütjük. Tetejét meszórhatjuk porcukorral, langymelegen tálaljuk. Egyszerű, és nagyon finom!


A receptet beküldte: andland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög krémes » Egyszerá nosztalgia krémes » (Cukrászi) Krémes » Meggyes
» Meggyes túrós » Fűszeres-vajkrémes pogácsa » Gyümölcskrémes kocka » Ripsz-ropsz meggyes
» Kefíres meggyes süti » Epres túrókrémes torta » Pudingkrémes kekszes » Francia burgonya másképp
» Sajtkrémes sonkás tészta » Hartyáni krémes » Hideg krémesem » Túrókrémes alma


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.