Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes kakaókrém recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 személyre
3 dl tej, 3 dkg margarin, 1-1 púpozott evõkanál liszt és kakaópor, 2 púpozott evõkanál porcukor, 1/2 literes üveg leszûrt, magozott meggybefõtt, 2 dl tejszín, 1 zacskó habfixáló, csipetnyi só.

Elkészítés:
A margarint habzásig keverem a liszttel, majd felöntöm a tejjel. Kis lángon, folytonos keverés közben sûrûre fõzöm, ezután a tûzrõl lehúzom, és belekeverem a kakaóport meg a sót. Habverõvel addig keverem, amíg a kakaópor már nem válik ki a masszából. Hagyom, hogy kihûljön. A tejszínbõl a habfixálóval (a zacskón lévõ használati utasítás szerint) kemény habot verek.
A már langyosra hûlt kakaós masszát óvatosan összeforgatom a tejszínhabbal és a meggyel, ezután a krémet poharakba vagy mélyebb tálkákba töltöm. Jól lehûtöm, a tetejét tetszés szerint feldíszítem, és rolettivel vagy babapiskótával tálalom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csábító meggyes » Kavart meggyes süti » Meggyes-túrós lepény » Almás-meggyes bögrés
» Potyogtatós meggyes pite » Egyszerű meggyes » Kavart kakaós-meggyes » " Pikk-pakk" meggyes
» Meggyes csokis » Meggyes hordó » Meggyes és almás pite » Fordított meggyes
» Diós meggyes » Fél paleo meggyes süti » Meggyes sütike. » Meggyes-pudingos sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.