Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes kavart sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg cukor
40 dkg meggy
2 tojás
2 dl tejföl
1 tk. sütőpor
2 ek. kristálycukor
1 kk. fahéj

Elkészítés:
A margarin habosra kikeverjük, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a cukrot és egyenként a tojásokat.
A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk állandó keverés közben a kikevert margarinhoz, majd megszórjuk egy csipet sóval, beletesszük a tejfölt és síma masszává keverjük.
A masszát margarinnal kikent kilisztezett tepsibe öntjük. A tetejét egyenletesen megszórjuk a kimagozott, lecsepegtetett meggyel.

Tanácsok:
200 fokosra előmelegített sütőben sütjük.
Tűpróbával ellenőrízhetjük, hogy mikor sült meg.
Mikor készen van, még forrón megszórjuk kristálycukorral összekevert fahéjjal.

Mikor teljesen kihűlt, akkor célszerű szeletelni.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: ppiiccii


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös-pudingos sütemény » Joghurtos-meggyes bögrés » Fahéjas-szilvás sütemény » Sós omlós aprósütemény
» Kavart pite » Tejfölös meggyes pite » Apró sütemény » Fehérvári sütemény
» Téli meggyestorta » Kavart almás nagyon finom » Francia habos sütemény » Hetessütemény
» Konyakmeggyes » Hájas sütemény » Meggyes, túrós tortácska » Sakktábla sütemény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.