Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes kavart sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg cukor
40 dkg meggy
2 tojás
2 dl tejföl
1 tk. sütőpor
2 ek. kristálycukor
1 kk. fahéj

Elkészítés:
A margarin habosra kikeverjük, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a cukrot és egyenként a tojásokat.
A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk állandó keverés közben a kikevert margarinhoz, majd megszórjuk egy csipet sóval, beletesszük a tejfölt és síma masszává keverjük.
A masszát margarinnal kikent kilisztezett tepsibe öntjük. A tetejét egyenletesen megszórjuk a kimagozott, lecsepegtetett meggyel.

Tanácsok:
200 fokosra előmelegített sütőben sütjük.
Tűpróbával ellenőrízhetjük, hogy mikor sült meg.
Mikor készen van, még forrón megszórjuk kristálycukorral összekevert fahéjjal.

Mikor teljesen kihűlt, akkor célszerű szeletelni.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: ppiiccii


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes piskóta » Citromos áfonyás sütemény » Gyömbéres sütemény » Édes puliszka sütemény
» Mézes-krémes sütemény » Egyszerű almás sütemény » Meggyes raffaelló » Női szeszély sütemény
» Sajtos sütemény » Túros-meggyes pite » Tejfölös meggyes pite » Meggyes kekszrúd
» Meggyes máktorta » Meggyes joghurtkrém 4 adag » Kevert kakaós sütemény » Lagzis barack aprósütemény


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.