Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes kehely recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
# 30 dkg meggy
# 5 dkg cukor
# 2 dl meggylé
# 2,5 dl tejszín
# 2 tasak zselatinpor
# 2 evőkanál csokoládéforgács

Elkészítés:
Elkészítés: A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, a közben kifolyó friss levet a meggyléhez szűrjük. A meggylevet a cukorral és a zselatinnal kisebb edényben, kis lángon kevergetve feloldjuk. A gyümölcsöt a kelyhekben szétosztjuk, ráöntjük a zselatinos levet, és hagyjuk megdermedni, közben egyszer villával óvatosan felkeverjük. Letakarjuk, és a hűtőben körülbelül 4 órán át hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, tálaláskor a gyümölcsre adagoljuk, és megszórjuk a csokoládéforgáccsal.


A receptet beküldte: Huncutpanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-málnás hűsítő » Meggyes-fahéjas muffin » Meggyes-dios sutemeny » Meggyes krémes
» Ananász vanília-kehely » Meggyes kiflik » Kókuszos-meggyes túróbomba » Meggyes máktorta
» Joghurtos kehely » Meggyes-vaníliás papucs » Konyakmeggyes 1 » Kevert meggyes-csokis süti
» Meggyes-diós kevert süti » Mákos-meggyes zserbó » Meggyes jeges tea » Kókuszos-meggyes kocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.