Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes kehely recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
# 30 dkg meggy
# 5 dkg cukor
# 2 dl meggylé
# 2,5 dl tejszín
# 2 tasak zselatinpor
# 2 evőkanál csokoládéforgács

Elkészítés:
Elkészítés: A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, a közben kifolyó friss levet a meggyléhez szűrjük. A meggylevet a cukorral és a zselatinnal kisebb edényben, kis lángon kevergetve feloldjuk. A gyümölcsöt a kelyhekben szétosztjuk, ráöntjük a zselatinos levet, és hagyjuk megdermedni, közben egyszer villával óvatosan felkeverjük. Letakarjuk, és a hűtőben körülbelül 4 órán át hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, tálaláskor a gyümölcsre adagoljuk, és megszórjuk a csokoládéforgáccsal.


A receptet beküldte: Huncutpanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes pite 3 » Meggyes krémes Emyke modra » Joghurtos meggyes » Anyu meggyese
» Bíboros kehely » Meggyes - diós süti » Csokis meggyes torta » Meggyes mikrós piskóta
» Macskaszem (meggyes) » Meggyes-diós piskótakocka » Meggyes rakott piskóta » Meggyes fagylaltkehely
» Csábító meggyes » Potyogtatós meggyes pite » Meggyes diós pite » Meggyes őzgerinc


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.