| Meggyes-kókuszos keksztekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: Alap: 50 dkg darált háztartási keksz 20 dkg porcukor 3-4 evőkanál kakaópor 4 evőkanál feketekávé tej az összeállításhoz Krém: 30 dkg vaj 20 dkg porcukor 10 dkg kókuszreszelék + a megszóráshoz magozott meggy - legalább fél kiló Elkészítés: Az alap hozzávalóiból meggyúrtam a tésztát. Annyit változtattam, hogy nem tejjel gyúrtam meg, hanem meggylével. Mirelit meggyet (kb. 60 dekát)kimagoztam, és szobahőmérsékleten hagytam lecsöpögni a levét, ebből használtam fel a tésztához annyit, hogy rugalmasra összeálljon. Fél deci rumot is adtam bele. Összeállítás után egy órára hűtőbe tettem. A krémhez a vajat a porcukorral alaposan kikevertem. A kókuszreszeléknek csak a felét tettem bele a krémbe. A hűtőből kivett kekszes tésztát kétfelé vettem. Az egyikből 3 gombócot gyúrtam, majd ezeket egyenként téglalapokká nyújtottam szilikonos sütőpapírok között. Elég nehéz volt vele bánni, de sikerült kb. 2 mm vastagságú, 20x30centis lapot nyújtani(egyenként). Ezt megkentem krémmel, a szélére raktam egy sor meggyet és feltekertem. Mindhárom rudat egy órára hűtőbe tettem és csak utána nyújtottam ki a keksztészta maradék felét olyan hosszúra, mint a rudak hosszúsága, és olyan szélesre, hogy keresztben betakarja az egymásra helyezett rudakat.. Megkentem krémmel, két rudat ráhelyeztem, ezekre is krémet kentem, meg közéjük is, így helyeztem a harmadik rudat a tetejükre középre. A maradék krémet erre kentem, meg a rudak oldalánál kitöltöttem azt a részt ahol egyébként beesne. Ekkor a sütőpapírral, amelyen dolgoztam, óvatosan feltekertem. Ecsetet kávéba mártottam, kívülről bekentem és megszórtam kókuszreszelékkel, A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |