Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes-mákos kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,

tölteni:

1 ü meggybefőtt
egy kevés mák (ki mennyivel szereti)

vaj a forma kenéshez
tojássárga lekenni

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megszórni a porcukros mákkal és a lecsepegtetett meggyel.
A vajazott lyukas formába tenni és hideg sütőbe tenni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc)
Közben félidőben nézzük meg, nehogy megégjen.

Tanácsok:
Ha valaki nem szereti a mákot, akkor dióval is lehet helyettesíteni.

A tészta alap, sokféleképp variálható. :-)


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagyon puha mézes kalács » Tojasos kalacs » Fonott kalács(Kata-féle) » Kakaós kalács észt módra
» Meggyes-mákos muffin II » Karácsonyi kalácskoszorú » Hokkaido kalács » Szilvalekváros kalács
» Mézeskalács - a' la Hugi » Puha mézeskalács II. » Cukrozott minikalácskák » Mini fonott kalácsok
» Diétás kalács » Kakaós fonottkalács » Töltött túrókalács » Német kalács


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.