Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes-mákos kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,

tölteni:

1 ü meggybefőtt
egy kevés mák (ki mennyivel szereti)

vaj a forma kenéshez
tojássárga lekenni

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megszórni a porcukros mákkal és a lecsepegtetett meggyel.
A vajazott lyukas formába tenni és hideg sütőbe tenni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc)
Közben félidőben nézzük meg, nehogy megégjen.

Tanácsok:
Ha valaki nem szereti a mákot, akkor dióval is lehet helyettesíteni.

A tészta alap, sokféleképp variálható. :-)


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fonott kalács (Update 1) » Kakaós tekercs (kalács) » Meggyes-mákos palacsinta » Fonott, töltött kalács
» Kakaós Kalács » Boszorkányos mézeskalács » Kalácspuding » Csokoládés mézeskalács
» Szegények kalácsa » Csokis kalács * » Kalács » Nagyon puha mézes kalács
» Meggyes-mákos sütemény » A királynő kalácsa » Pöti mézeskalácsa » Kürtős kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.