Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes-mákos kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,

tölteni:

1 ü meggybefőtt
egy kevés mák (ki mennyivel szereti)

vaj a forma kenéshez
tojássárga lekenni

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megszórni a porcukros mákkal és a lecsepegtetett meggyel.
A vajazott lyukas formába tenni és hideg sütőbe tenni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc)
Közben félidőben nézzük meg, nehogy megégjen.

Tanácsok:
Ha valaki nem szereti a mákot, akkor dióval is lehet helyettesíteni.

A tészta alap, sokféleképp variálható. :-)


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos update kalács » Medvehagymás-sajtos kalács » Csíkos diós kalács » Édesség maradék kalácsból
» Mazsolás cifra kalács » Aszalt szilvás kalács » Gépi foszlóskalács » Mézeskalács :)
» Kakaós tekercs (kalács) » Gyors és puha mézeskalács » MUFFIN-maradék kalácsból » Nagyon puha mézes kalács
» Gyömbéres Kalács » Ánizsos kalács » Szirupos-mákos kalács » Kalács csokiöntettel


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.