Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes morzsasüti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30x40 cm-es tepsihez: 50 dkg magozott meggy, 3 szem alma, 1 bögre teljes kiőrlésű liszt, 1 bögre lágy zabpehely, 1 bögre kókuszreszelék, 1 bögre nádcukor, 15+5 dkg vajcsipet só, továbbá fahéj, és nádcukor

Elkészítés:
Keverjük össze a száraz elemeket, majd morzsoljuk bele a vajat.
Az a jó, ha morzsalékos tésztát kapunk.
A meggyet magozzuk ki, és hagyjuk, hogy levet eresszen.
Ha ezzel megvagyunk csepegtessük le, és keverjük össze a hámozott, és kis darabokra vágott almával.
Ízlés szerint fahéjjal, és további nádcukorral ízesíthető a gyümölcsös töltelék. De a cukor akár el is hagyható, akkor fanyarabb lesz az íze.
Öntsük a gyümölcsöket a tepsi aljára.
Morzsoljunk rá 5 dkg vajat.
Erre szórjuk rá egyenletesen a morzsát.
Fedjük le, és 180 fokon kb. 20 percig süssük.
Majd papír nélkül további 5 percig, hogy a morzsa kicsit megpiruljon


A receptet beküldte: hpkati

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kefíres meggyes piskóta » Joghurtos-meggyes bögrés » Meggyes joghurtkrém 4 adag » Diós meggyes
» Téli meggyestorta » Meggyes Dunahullám » Csokis meggyes torta » Almás-Meggyes muffin
» Csokoládés-meggyes muffin » Gyors meggyes » Konyakmeggyes 3 » Nagyi meggyes pitéje
» Meggyes-csokis álom » Meggyes-málnás hűsítő » Meggyes-mákos kalács » Meggyeske


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.