Tutireceptek.hu fejléc

Meggyivólé cukor nélkül recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
Érett meggy tetszés szerinti mennyiségben, kilogrammonként 5 dkg összetört meggymag,
4-5 evőkanál folyékony édesítő,
1 mokkáskanál nátrium-benzoikum

Elkészítés:
A gondosan átválogatott gyümölcsöt szárától megfosztjuk, és fél óráig langyos vízben áztatjuk. Tiszta tálba átszedjük, váltott vízben újra megmossuk, majd lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A magokat a meggyhez képest megadott mennyiségben egy mozsárban szilánkosra törjük. A kimagozott gyümölcsöt turmixgépben pépesre zúzzuk, és befőzőlábosba tesszük. Hozzáadjuk az összetört meggymagot is, majd egy pillanatra felforraljuk. A tűzről azonnal lehúzzuk, és egy tiszta konyharuhával letakarjuk. Másnapig az edényben hagyjuk, azután átszűrjük, sőt át is nyomkodjuk. A lébe belekeverjük az édesítőt és a tartósítót. Kiforrázott, lehetőleg hosszú nyakú üvegekbe töltjük. Lekötjük, majd gőzölőfazékban 25-30 perc alatt felforrósítjuk. A gyümölcslé gyöngyözésétől számított 30 percig állandó, nagyon gyenge forrásban tartjuk, és azonnal száraz gőzbe tesszük.
A rostos ivólé nagyon egészséges, segíti az emésztést. Ha valaki mégsem rostos ivólevet óhajt készíteni, legalább kétszer szűrje át a meggylevet, másodszor gézen vagy tüllön keresztül.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnás kocka sütés nélkül » Szaloncukor » Andi házi szaloncukorja » Puncskocka sütés nélkül
» Sajtos rúd tojás nélkül » Kelesztés nélküli kalács » Diós rúd, sütés nélkül » Disznósajt (bendő nélkül)
» Tojás nélküli sütemény » Stoli kocka (sütés nélkül) » Sütés nélküli almás torta » Sütés nélküli citromtorta
» Házi szaloncukor » Sütés nélküli almatorta » Zsír nélküli rakott hús » Aljnélküli túrós 2


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.