Tutireceptek.hu fejléc

Meggykrém recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 dkg vaníliás pudingpor,
# 4 tojás,
# fél liter meggylé,
# 10 dkg cukor,
# 25 dkg meggy,
# 1 dl tejszín.

Elkészítés:
Készítsük elő a poharakat, tegyük az aljára a kimagozott meggyet, néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez. A tojások sárgáját kis cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a pudingport és a meggylé harmadát. A tojásfehérjéket a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A maradék meggylét a maradék cukorral felforraljuk. A forró cukros meggylével leöntjük a pudingporos keveréket, simára keverjük és lassú tűzön, állandó kevergetés közben (könnyen csomósodik!) sűrűre főzzük. A fehérjehabot óvatos mozdultatokkal hozzákeverjük és elosztjuk a poharakba. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe. Tálalás előtt tejszínhabbal és a félretett meggyszemekkel díszítsük.


A receptet beküldte: Huncutpanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggykrémleves U1 » Bécsi kifli » Gerbaud (zserbo) » Citromos tejszínkrém
» Diós linzer » Hat lapos fehér torta » Kakaós krémes » Emi szelet
» Pudingkocka » Muffin gyorsan egyszerűen » Karamellás Sport szelet » Mandulás mézeskocka
» Szultán tekercs » Raffaello -krémes sütemény » Óriás gyümölcsös túrórúd » Mákos és diós muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.