Tutireceptek.hu fejléc

Megyeri halfilé recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
50 dkg tonhal,
25 dkg csiperkegomba,
10 dkg gépsonka,
10 dkg reszelt sajt,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
olaj,
só,
citromlé,
bors,
mustár.

Elkészítés:
A tonhalszeleteket vékonyan kikent tepsibe vagy jénai tálba fektetjük, tetejét megszórjuk sóval, borssal, és pár csepp citromlével.
Ezt követően a megtisztitott vékonyra szeletelt gombát az olajon megpárolom, majd a tonhalra halmozom a vékony csíkokra szeletelt gépsonkával együtt, ezután mustárral megkenem.
A sonka tetején egyenletesen elszórom az 1 evőkanálnyi zsemlemorzsát, és bőven meghintem reszelt sajttal.
Majd sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöm.
(Egy kis levet fog engedni sütés közben, de azzal a szafttal meglocsolhatom a tetejét, így igazán ízletes lesz.)
Krumplipürével vagy párolt rizzsel tálalom. Igazán laktató ebéd!


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns halfilé » Brokkolis halfilé » Fűszeres halfilé » Tengeri halfilé rizzsel
» Zöldséges tengeri halfilé » Tőkehalfilé sajttal » Halfilé zödségesen » Fokhagymás-kapros halfilé
» Halfilével rakott krumpli » Szezámmagos halfilé » Firenzei halfilé » Halfilé sáfrányos vajjal
» Tejszínes sült halfilé » Fokhagymás halfilé » Zöldséges halfilé » Tengeri halfilé másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.