Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Meli-rizskoch recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg rizs
7 dl tej
fél sütővaj
2 tojás
15 dkg cukor
gyümölcsök, mazsola ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
Megmosom a 20 dkg rizst, majd pici vajon megpirítom, és adok hozzá 1 dl vizet. Ha a vizet elfőtte, hozzáadom a 7 dl tejet és belekeverem a vaníliás cukrot. Alacsony hőfokra állitom, lefedem, és várom, hogy a tejet teljesen magába szívja. Közben azért ellenőrizem néha, nehogy lepiruljon:)
Ha kész a rizs, kihűtöm.
Közben a 2 tojást elválasztom (a fehérjét a sárgájától), a tojássárgáját a cukorral addig keverem, amig habos nem lesz, ez kb. 15 perc. Ezután a fél sütővajjal is jól kikeverem. Ehhez a masszához keverőlapáttal hozzákeverem a gyümölcsöket (reszelt alma, darált dió, barack-, meggykompót...)és a mazsolát. Utána hozzádolgozzuk a kihűlt rizst és a tojások felvert fehérjét (óvatosan).
Az egészet kivajazott jénai tálba tesszük, a tetejét diszithetjük pl. dióval.
Rátesszük a tál tetjét, és az előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.

Tanácsok:
A (nem titkos) naplómba képet is teszek be róla:)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: angyalka85


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás béles » Málnalekváros szív » Epres muffin 2 » Palacsinta babos töltelékkel
» Tejmentes tejszelet » Szalakális omlós krémes » Tejföl torta - másként » Luca macskája
» Eperhab-pohárkrém » Gyümölcsös joghurtkocsonya » Barackos pite » Babacsók
» Orosz piskóta » Raffaelló torta » Házi krémes hájas tésztából » Körtezselés karamelltorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.