Tutireceptek.hu fejléc

Melizán szelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
25 dkg darált hús - háromszor átdarálva!!!
1 tojás
1-2 dl tej - zsírszegény!
só, bors, foghagyma

Elkészítés:
A háromszor átdarált húst egy tálba tesszük. Hozzá adjuk a tojást, az áttört foghagymát, és izlés szerint a fűszereket. Összekeverjük. Közben óvatossan öntünk hozzá tejet, amíg pépes állagú nem lesz. Ezt a húspépet betesszük a hűtőbe, minimum 1 órát állni hagyjuk. A hűtőből kivéve a kezünkkel hússzeleteket formálunk és forró olajban mind két oldalát átsütjük. Salátával, zöldkörettel - nem diétázók számára krumplipürével tálaljuk.

Tanácsok:
Nagyon fontos, hogy a hús háromszor legyen átdarálva, egyébként nem lesz pépes, és nem tudja úgy magába szívni a hozzávalókat.
A húspépet, mint amikor fasírozottat keverünk össze, kézzel gyurjuk át.
Én általában előző este szoktam összeállítani, és éjszakára a hűtőben hagyom, sokkal jobban összeérnek az ízek és a húspép állaga is jobb.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: pici Manó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Grízes gyümölcs-szelet » Piskótaszelet (update 2) » Vanuk szelet » Sári szelet
» Hullám szelet » Meggyes zebraszelet » Kókuszos Raffaello szelet » Eredeti bécsi szelet
» Mandarin szelet » Jégcsap szelet » Dominó szelet » Eszter szelet
» Athéni sertésszelet » Szőlős-almás szelet » Csirkemájas szelet » Fiona szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.