Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Melizán szelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
25 dkg darált hús - háromszor átdarálva!!!
1 tojás
1-2 dl tej - zsírszegény!
só, bors, foghagyma

Elkészítés:
A háromszor átdarált húst egy tálba tesszük. Hozzá adjuk a tojást, az áttört foghagymát, és izlés szerint a fűszereket. Összekeverjük. Közben óvatossan öntünk hozzá tejet, amíg pépes állagú nem lesz. Ezt a húspépet betesszük a hűtőbe, minimum 1 órát állni hagyjuk. A hűtőből kivéve a kezünkkel hússzeleteket formálunk és forró olajban mind két oldalát átsütjük. Salátával, zöldkörettel - nem diétázók számára krumplipürével tálaljuk.

Tanácsok:
Nagyon fontos, hogy a hús háromszor legyen átdarálva, egyébként nem lesz pépes, és nem tudja úgy magába szívni a hozzávalókat.
A húspépet, mint amikor fasírozottat keverünk össze, kézzel gyurjuk át.
Én általában előző este szoktam összeállítani, és éjszakára a hűtőben hagyom, sokkal jobban összeérnek az ízek és a húspép állaga is jobb.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: pici Manó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Német szelet » Habos raffaelló szelet » Viki-szelet » Csoda szelet sütés nélkül
» Tejfölös csirkeszelet » Felemás Szelet » Marika szelet » Limara vitamin szelete
» Óvári szelet darálva » A jól bevált üdítős szelet » 15 perces banános szelet » Panka szelet
» Lengyel szelet » Roza szelet » Csokoládé szelet » Gerbeaud-szelet


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.