Tutireceptek.hu fejléc

Mélysütött húsgolyók recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg finomra darált sertéshús
1 zöldhagyma
1 tojás
Olaj a mélysütéshez
1 kanál cherry
1 kanál kukoricaliszt
1 kígyóuborka
Friss cseresznye vagy cseresznyekompót

Elkészítés:
a darált húst összekeverjük a tojással, az apróra vágott zöldhagymával, majd a sherryvel és a kukoricaliszttel.
Az uborkát késsel viszonylag vékony csíkokra vágjuk átlósan.
A húsból diónyi gombócokat formálunk.
Fozés: a húsgolyókat az igen forró olajban kisütjük.
A félig egymásra helyezett uborkacsíkokkal körülrakjuk a tányért, cseresznyével díszítjük,
középen pedig gúlát emelünk a húsgolyókból.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mélysütött mandulás csirke » Gyömbéres húsgolyók » Mediterrán húsgolyók » Königsbergi húsgolyók
» Húsgolyók zöldség ágyban » Thai húsgolyók » Borsópörkölt húsgolyókkal » Fokhagymás húsgolyók
» Kijevi csirkemell » Magyaros rakott tarhonya » Mézes mustáros hús » Zöldborsós-rizses borjú
» Gombás-sonkás csirkemell » Ropogós szűzérmék » Amszterdami húsos metélt » Pikáns csirkecomb.


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.