Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mélysütött mandulás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Két csirkemell
Két tojás fehérje
Négy evőkanál kukoricaliszt
Tíz deka durvára darált mandula (dió is jó)
Két evőkanál cherry
Két evőkanál szójamártás

Bors
Olaj a mélysütéshez

Elkészítés:
Elokészítés: a mellet kicsontozzuk, falatnyi darabokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, belerakjuk a szója és a cherry keverékébe.
Húsz percig benne hagyjuk.
A tojásfehérjét félig keményre verjük, belekeverjük a kukoricalisztet. A húsz perc elteltével a csirkehús darabokat alaposan
megfor-gatjuk ebben a tojás-liszt tésztában, majd belemártogatjuk a durván darált mandulába.
Főzés: az olajat fölforrósítjuk, a csirkét - mintha csak rántott húst sütnénk - kisütjük benne.
Köretnek mindenképpen valami gyümölcsöt adjunk: ananászt, barackkompótot stb., mert a mandulás csirke - noha belül puha és omlós - lényegében
mégiscsak elég száraz.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Körtés-kéksajtos csirke » Csirke római tálban » Sajtban sült csirkemell » Csirkemell gombamártással
» Lecsós csirkemell » Bolgár zöldbabos csirke » Göngyölt csirkecsoda » Fokhagymáscsirke baconban
» Veronai csirke » Csirkehússaláta metélttel » Löncssaláta csirkehússal » Gombás- sajtos csirkemell
» Sajtpaplanos csirkemell » Rakott csirkemell gazdagon » Csirkehúsos gombás fasírt » Csirkemájas tál


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.