Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mesusz-féle hagymakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:

# 10 dkg margarin
# 4 fej vöröshagyma
# 20 gerezd fokhagyma
# 2 evőkanál zsemlemorzsa
# 2 l víz
# 2 dl tejszín
# 2 dl tejföl
# 1 kiskanál őrölt bors
# 2 leveskocka
# szárított petrezselyem (ízlés szerint)
# 10 dkg reszelt sajt
# pirított kenyér (ízlés szerint)

Elkészítés:
A hagymákat nagyobb darabokra vágjuk, a margarinon megpároljuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, és pár percig együtt pirítjuk. Felöntjük a vízzel, belerakjuk a leveskockákat és a borsot. Felforraljuk, hozzáöntjük a tejfölt és a tejszínt. Ezekkel megint felforraljuk, majd összeturmixoljuk, hogy krémes állaga legyen. Végül visszarakjuk a tűzre, beletesszük a petrezselymet és a sajt felét. További 2-3 percig főzzük.

Pirított kenyérrel és a maradék reszelt sajttal tálaljuk.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymakrémleves » Fokhagymakrémlevesem » Fokhagymakrémleves 1 » Póréhagymakrémleves
» Fokhagymakrémleves másként » Fokhagymakrémleves » Újhagymakrémleves » Vargányás hagymakrémleves
» Gyors fokhagymakrémleves » Karfiolleves csak zöldség. » Frankfurti leves gazdagon » Sajtos hagymaleves
» Finom krémleves sütőtökből » Újhagymaleves » Hideg rebarbaraleves » Könnyű cukkíni krémleves


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.