Tutireceptek.hu fejléc

Metélőhagymás tészta gombaraguval recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg vegyes gomba,
15 dkg újhagyma,
1 evőkanál margarin,
só, fehér bors,
2 dl főzőtejszín,
1 csomag gombalevespor,
30 dkg spagetti,
másfél csokor metélőhagyma

Elkészítés:
A gombát tisztítsd meg, és nagyságtól függően vágd félbe- vagy negyedekbe. Az új-hagymát szeleteld fel.

A gombát a margarinon pirítsd meg. Add hozzá az újhagymát, sóval, borssal fűszerezd. Önts rá 2,5 dl vizet és a tejszínt, forrald fel, és keverd bele a gombalevesport.

Gyenge tűzön kevergetve 5 percig főzd. A tésztát forrásban levő, bő, sós vízben főzd meg. A metélőhagymát néhány másodperccel a főzési idő letelte előtt tedd bele. A metélőhagymás tésztát szűrd le, és a gombaraguval tálald.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás túrós tészta » Sült tészta gazdagon » Kötött tészta » Tejfölös tészta gazdagon
» Pizza - pizzatészta nékül » Tonhalas kagylótészta » Tonhalszószos tészta » Spárgatök sörtésztában
» Rizstésztás marhahúsleves » A legjobb palacsintatészta » Sonkás tésztasaláta » Vagdalt hús tésztában
» Hájastészta » Paradicsomos tészta » Húsos tészta osztrák módra » Zöldséges húsos tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.