Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Méteres kalács, ahogy én szeretem recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás,
10 ek. liszt,
2 ek. kakaópor,
1/2 cs. sütőpor,
6 ek. olaj,
12 ek. cukor.
Krém:
1 cs. vanília puding,
1 cs. puncs puding (ha nincs jó az eper is),
6 ek. cukor,
1 liter tej,
1 kis kocka Ráma, (ide is kell cukor, de én szemre szoktam beleönteni. Kb. 10-20 dkg).
Csokimáz:
1 kiskocka Ráma,
kakaópor,
cukor.

Elkészítés:
Én először a pudingokat szoktam megcsinálni, mert annak hűlni kell! Szerintem ezt mindenki tudja, hogyan is kell csinálni :)
És a tésztákat is külön szoktam csinálni, tehát úgy írom.
Fehér tészta:
3 tojást szétválasztok. A fehérjét elkezdem felverni, ha már habosodik belerakok 3 ek. cukrot.
A sárgájához belerakok 3 ek. cukrot és 3 ek. olajat, majd felverem. A fehérjéhez hozzáadom a sárgáját és óvatosan összekeverem. Ezután hozzáadok adagonként 6 ek. lisztet és 1/4 cs. sütőport. Ezeket is óvatosan összekeverem.
Kakaós tészta:
Ugyanaz mint a fehér, csak ebbe 4 ek. liszt és 2 ek. kakaópor kell.
Kivajazott kilisztezett őzgerinc-formába öntöm és 170 fokon kb. 30 percig sütöm.
Amíg sül a tészta addig kikeverem a vajat cukorral. A Rámát cukorral addig keverem, amíg kicsit "habos" nem lesz. Szerintem addig megsül a tészta :)
A kihült pudingokhoz (ha nem dupla adag tésztát csinálunk a pudingból szedjünk le egy kicsit) fele-fele arányban hozzáadom a kikevert vajat, és habverővel összekeverem.
Ha a tészta megsült fejjel lefelé kifordítom a formából, és a csíkoknál felszeletelem.
Egy nagy tálcára elkezdem rakni, így: egy fehér piskóta, a csokisnak megkenem a vaníliás krémmel azt az oldalát, ami a fehérhez esik és összerakom, utána a fehéret kenem a puncskrémmel, stb. Hát ezt elég bonyolult leírni, de könnyebb csinálni :)
Ha kész, akkor elkezdhetjük a csokimázat.
A Rámát elkeverem kakaóporral (én szemre szoktam rakni, ne legyen nagyon sötét), felolvasztom lassú tűzön és a végén adok hozzá cukrot. Csak ekkor lehet javítani! Ha visszaolvasszuk már nem lesz jó. Krémes állagúnak kell lennie, ha nem elég krémes, és a vaj a tetején van, akkor még cukor kell bele!
Várok vele egy kicsit, hogy lehűljön. Ha már egy picit kihűlt egy kanál segítségével leöntöm a süteményt úgy, hogy az egészet befedje.
1 napig hűtőben, vagy hideg helyen tároljuk.
Tálalásnál ferdén kell szeletelni, mível így adja ki a tészta, és a krém váltakozását!
Jó étvágyat!

Tanácsok:
Mivel mi 4-en szoktuk enni, és nagyon szeretjük dupla adagot kell csinálni! Ilyenkor mindent megkell duplázni a pudingporon kívül. Ilyenkor nem kell kimerni belőle! De viszont dupla annyi vaj kell a krémesítéshez!
A csokimáznál is vigyázzunk, ott is több vaj kell!

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Kbaby


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hókifli, ahogy én csinálom » Hercegnő kalácsa » Szirupos-mákos kalács » Kifordított kalács
» Hagyományos mézeskalács » Molnárkalács » Sonka kalácstésztában » Pizza ahogy mi szeretjük
» Kürtöskalács (dorongfánk) » Kalács » Karácsonyi mézeskalács » Kürtöskalács házilag
» Mézeskalács - a' la Hugi » Kelt ostoros réteskalács » Milánói kalács » Méteres kalács (Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.