Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mexikói halsaláta recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
- 75 dkg tisztított tengeri halfilé
- 12 kis citrom (eredetileg zöld citrom)
- 1 mk. só
- 3-4db paradicsom
- 3 kicsi csilipaprika
- 10 dkg paprikával töltött olajbogyó
- közepes vöröshagyma
- petrezselyem
- 25 dkg ketchup
- 1 dl olívaolaj
- 0,4 dl Worcester-mártás
- 1 kisk. őrölt origano
- csipet só

Elkészítés:
A halat megmossuk, a nedvességet leitatjuk róla, majd egy tiszta deszkán egycentis kockákra vágjuk. Még tisztábban tudunk dolgozni - ami ez esetben különösen fontos -, ha a vágódeszkát zsírpapírral lefedjük.
A citromok levét kipréseljük, a haldarabokra szűrjük, kissé megsózzuk és a halat 15-20 percig pácoljuk benne.
Közben néha belekeverünk, hogy a hal mindenhol kifehéredjen. Ezalatt elkészítjük az öntetet. A paradicsomok héját lehúzzuk, szárukat kimetsszük, a szemeket félbehasítjuk, és a magokat kikaparva húsukat apró kockákra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, héjukat lefejtjük, és a csöveket finomra aprítjuk. Az olajbogyót, a megtisztított vöröshagymát meg a petrezselymet ugyancsak fölaprítjuk.
A pácolt halat lecsöpögtetjük (a citromlé teljesen átjárta, olyan mintha pároltuk volna; tehát ha nem is főzzük, mégsem nyers); az összevágott hozzávalókkal, a ketchuppal, az olívaolajjal összekeverjük, Worcesterrel ízesítjük, origanóval fűszerezzük, végül ha kell, csipetnyit megsózzuk.
Frissentartó fóliával letakarva, hűtőszekrényben 24 órán át pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Tanácsok:
Tálaláskor sós kekszet kínálunk hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kávé mexikói módon » Mexikói avokádósaláta » Mexikói spagetti » Chili mexikói bab
» Mexikoi gyors vacsora » Diétás halsaláta » Avokádós tonhalsaláta » Mexikói babos hússzelet
» Mexikói bulgur (vegan) » Mexikói csirkesaláta » Mexikói tortillák » Mexikói rakott káposzta
» Mexikói fasírt » Orosz halsaláta » Mexikói tepsis hús » Mexikói avokádó saláta


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.