Tutireceptek.hu fejléc

Mexikói sajtkrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
néhány gerezd fokhagyma
6 dl víz
1 leveskocka
2 tubus / tömlő sajtkrém (natúr, füstölt vagy tejszínes)
15 dkg reszelt sajt (cheddar, de trappista is megteszi)
csipet fehérbors
csipet szerecsendió
jalapeno paprika (pepperoni is lehet, csak csípős legyen, friss vagy konzerv)
levesbetétnek: levesgyöngy, pirított kenyérkocka

Elkészítés:
A vajon kicsit átpirítom a lisztet, hozzáadom a szétnyomott vagy apróra vágott fokhagymát (én legalább 3 gerezddel szoktam, mert nagyon szeretem). Ezt is kicsit átpirítom, amíg meg nem érzem az illatát. Ekkor felöntöm a hideg vízzel, majd beledobom a leveskockát (húsleves vagy zöldségleves). Ha feloldódott a leveskocka (és közben felforrt a víz), a fakanalat kézi habverőre cserélem, és belenyomom a két tömlő sajtot. Olvadásig keverem, majd ugyanígy hozzákeverem a reszelt sajtot is. Fehérborssal, szerecsendióval ízesítem, sózni is lehet, de szerintem a leveskockában elég a só. Az egészet összeforralom, így a reszelt sajt is felolvad, a végén beleszórom az apróra karikázott csípős paprikát. A tányérban mindenki kedve szerint megszórhatja kenyérkockával vagy levesgyönggyel


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis burgonya (mexikói) » Mexikói pizzás csiga » Mexikoi gyors vacsora » Sajtkrémleves cipóban
» Sajtkrémleves egyszerűen » Mexikói pulykamáj » Mexikói csirkesaláta » Mexikói smack leves
» Mexikói kávé » Mexikói vitamin saláta » Rakott mexikói » Filézett mexikói csirke
» Mexikói avokádó saláta » Mexikói-chilis pogácsa » Mexikói rizses hús » Mexikói saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.