Tutireceptek.hu fejléc

Mexikói sólet recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg darált marhahús
35 dkg száraz fehér bab
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
15 dkg sűrített paradicsom
só, chili, rozmaring, őrölt zeller. reszelt sajt.

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük, megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát, majd a darált húst kevergetve átsütjük rajta. Hozzáadjuk az előző este beáztatott babot leve nélkül, a paradicsompürét és megfűszerezzük. Felengedjük kevés vízzel, és nagyon lassú tűzön puhára főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a vizet főzés közben. Kicsit hígabb lesz, mint a szokásos sólet. Tálalás előtt alaposan megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.


A receptet beküldte: Dizzz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mexikói raguleves » Mexikói tortillák » Mexikói tortilla leves » Mexikói zöldségpörkölt
» Mexikói babos hússzelet » Filézett mexikói csirke » Mexikói tejberizs » Mexikói krumplisaláta
» Mexikói rizses hús » Mexikói apróhús » Minerva sóletje » Mexikóis csirkepörkölt
» Mexikói főzelék » Mexikoi gyors vacsora » Chili mexikói bab » Mikrós Mexikói köret


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.