Tutireceptek.hu fejléc

Mexikói sólet recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg darált marhahús
35 dkg száraz fehér bab
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
15 dkg sűrített paradicsom
só, chili, rozmaring, őrölt zeller. reszelt sajt.

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük, megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát, majd a darált húst kevergetve átsütjük rajta. Hozzáadjuk az előző este beáztatott babot leve nélkül, a paradicsompürét és megfűszerezzük. Felengedjük kevés vízzel, és nagyon lassú tűzön puhára főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a vizet főzés közben. Kicsit hígabb lesz, mint a szokásos sólet. Tálalás előtt alaposan megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.


A receptet beküldte: Dizzz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mexikói kukoricás lepény » Mexikói pizzás csiga » Rakott mexikói tészta » Mexikói sajtkrémleves
» Mexikóis csirkepörkölt » Mexikói vitamin saláta » Mexikói tejberizs » Kefires mexikói leves
» Mexikói pulykamáj » Mexikói csirke » Mexikoi gyors vacsora » Mexikói chilis csirke
» Minerva sóletje » Alessandro kedvenc sóletje » Mexikói avokádó saláta » Mexikói rakott tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.