Tutireceptek.hu fejléc

Mézes almalekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
(4 db 2.5 dl-es üveghez)
1,25 kg alma,
6-8 evőkanál citromlé,
500 g zselírozó cukor speciál,
2 rúd fahéj,
5 dkg méz.

Elkészítés:
A meghámozott almát négyfelé vágjuk, magházát kiemeljük.
Az almából pontosan 1.25 kg-ot lemérünk, és apróra felkockázzuk.
Az almakockákat a citromlével, a cukorral, fahéjjal együtt nemesacél vagy ép zománcú lábasba tesszük, majd magas hőfokon állandó keverés mellett felforraljuk.
Kb. 3 percig gyöngyözve főzzük, végül belevegyítjük a mézet.
A lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk.
Az üvegeket a tetejükre fordítjuk, majd kb. 5 perc múlva visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni. (azért kell a tetejére fordítani, mert így a levegő kiszorul, és nem romlik meg a lekvár) Szépen díszítve csodás karácsonyi ajándék lehet!


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes vermut » Mézes-diós csók » Mézes báránygerinc. » Csokoládés mézes rúd
» Mézes-béles (6 személyre) » Mézes tarja » Mézes rúd » Karácsonyi mézes
» Mézes(pihentetés nélküli) » Meleg mezes tej » Mézes francia krémes » Mézes diótorta
» Mézes kacsa » Mézes uborka » Mentás mézes tarjaszeletek » Mézes krémes Molyka-módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.