Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes almalekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
(4 db 2.5 dl-es üveghez)
1,25 kg alma,
6-8 evőkanál citromlé,
500 g zselírozó cukor speciál,
2 rúd fahéj,
5 dkg méz.

Elkészítés:
A meghámozott almát négyfelé vágjuk, magházát kiemeljük.
Az almából pontosan 1.25 kg-ot lemérünk, és apróra felkockázzuk.
Az almakockákat a citromlével, a cukorral, fahéjjal együtt nemesacél vagy ép zománcú lábasba tesszük, majd magas hőfokon állandó keverés mellett felforraljuk.
Kb. 3 percig gyöngyözve főzzük, végül belevegyítjük a mézet.
A lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk.
Az üvegeket a tetejükre fordítjuk, majd kb. 5 perc múlva visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni. (azért kell a tetejére fordítani, mert így a levegő kiszorul, és nem romlik meg a lekvár) Szépen díszítve csodás karácsonyi ajándék lehet!


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Puha mézesrudak » Mézes » Zabpelyhes-mézes őzgerinc » Fiti féle mézes zserbó
» Mézeskalács - a' la Hugi » Reform mézes » Mézes krémes(Kata-féle) » Mézes-szezámos sült banán
» Erdélyi szász mézes tészta » Nagyon puha mézes kalács » Mézes-meggyes lepény » Mézes gyömbér tea
» Hagyományos mézeskalács » Mézes-krémes Kata-féle » Túrós mézes » Vaniliás-mézes szelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.