Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-csípős halfilé friss zöldségekkel recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
(2 személyre)

60 dkg halfilé,
30 dkg újkrumpli,
30 dkg sárgarépa,
3 evőkanál méz,
1 csapott kávéskanál chili por,
4 evőkanál olíva olaj,
1 citrom leve és reszelt héja,
só,
bors

Elkészítés:
A citrom héját lereszeljük, és a levét kiszorítjuk. Hozzáadjuk az olíva olajat, a mézet, a chili port, a sót, és a borsot, majd jól összekavarjuk. A halat feldaraboljuk és beletesszük a páclébe. Míg áll, megpucoljuk a krumplit és a sárgarépát, ha szükséges félbe vagy negyedekbe vágjuk. A halat a zöldségekkel együtt tepsibe tesszük és ráöntjük a páclevet. Fóliával lefedjük és 30 percig sütőben sütjük, majd levesszük a fóliát és pirulni hagyjuk. Friss citromlével tálaljuk.

Tanácsok:
Paradicsomsaláta nagyon illik hozzá.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kuszkusz zöldségekkel » Gombás halfilé » Köles zöldségekkel » Sajtos-gombás halfilé
» Friss kolbász bajor módra » Firenzei halfilé » Frissítő paradicsomkoktél » Friss majonézes saláta
» Halfilé joghurtköntösben » Párolt rizs zöldségekkel » Tőkehalfilé sajttal » Joghurtos párolt halfilé
» Friss paradicsomsali » Frissítő búzafűlé-koktél » Friss saláta » Juhtúrós halfilé rántva


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.