Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes csirkemellcsíkok fahéjas mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
méz

bors
tárkony

A mártáshoz:
2 tojás sárgája
8 dkg cukor
1 evőkanál liszt
2,5 dl tej
1 teáskanál fahéj

Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágom, ízesítem sóval, borssal és pici tárkonnyal. Egy lábasban olajat hevítek, és alacsony tűzön puhulásig sütöm a húsokat. Ezután ráöntök kb. 1-2 evőkanál mézet, és ezzel kevergetem tovább. Fedő alatt kb. 20 percig párolom, hogy az ízek összefőjenek.

A szószhoz 2,5 dl tejet elkeverek 1 teáskanál fahéjjal. Felforralom, majd hozzáadom a tojássárgákat, és habverővel simára dolgozom. Hozzáadom a 8 dkg cukrot, egyneműsítem, majd a végén 1 evőkanál lisztet adok hozzá, elkeverem. Az elkészített szószt vízgőz fölött sűrítem.

A szósz elkészültével tálalok. Az édes csirkéhez rizs vagy barnarizs illik.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: RLindi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes, mustáros saláta » Karácsonyi mézes kalács » Mézes-fahéjas csirke » Fahéjas perecek
» Spagetti mustármártással » Babapiskótás mézes krémes » Fahéjas palacsinta » Banán turmix fahéjas
» Mézes-fahéjas sült banán » Mézes tekercs » Fahéjas-almás granola » Édes mézes bundáskenyér
» Haltekercs kapormártással » Hagyományos mézeskalács » Mandulás mézeskocka » Mézes-fahéjas almás süti


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.