Tutireceptek.hu fejléc

Mézes kacsa recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
egy 2,5 kg-os kacsa
1 kiskanál só
fél kiskanál pirospaprika
fél csésze méz
1/3 csésze narancslikőr
citromlé
1,5 kanál mustárliszt
5 szelet citrom
5 karika hagyma

Elkészítés:
A megtisztított kacsa bőrét megszúrkáljuk, hogy sütéskor kifolyjon a zsírja. A citromlevet összekeverjük a sóval és paprikával s jól bedörzsöljük vele a kacsát (kívül,belül) ezután 15 percet sütjük. A tüzet takarékra állítjuk, s még 1 órát sütjük. Közben a mézet, likőrt, és mustárt összekeverjük, s gyakran öntözzük vele a kacsát. Ráhelyezzük a citrom s hagymaszeleteket, s még 15 percet sütjük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Elzászi kacsa » Mézes másnaposságölő » Diós-mézes » Mézes diós sültalma
» Almás-sajtos vadkacsa » Meleg mezes tej » Mézes-diós piskóta » Mézes mákos szelet
» Fűszeres diós-mézes torta » Mézes-currys csirke » Mézes golyó sütés nélkül » Mézes báránygerinc.
» Káposztás kacsa » Kacsamáj aszpikban » Mézes, puncsos » Mézeskalácsos tojáslikőr


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.