Tutireceptek.hu fejléc

Mézes libapecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(6 személyre)
1 konyhakész fiatal liba,
15 dkg méz,
1 kiskanál majoránna,
3 savanykás alma,
2 hagyma,
só, bors,
5 dl húsleves

Elkészítés:
A libát megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd kívül-belül sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük majoránnával.A hagymát és az almát meghámozzuk, négybe vágjuk és a liba hasüregébe tesszük. A nyílást összetűzzük fogvájóval és a libát tepsibe tesszük. Aláöntünk negyed liter vizet és a sütő közepes fokozatán két óráig sütjük. Ezután felemeljük a hőmérsékletet 200°C-ra és a libát megkenegetjük mézzel. 60 perc után újra bekenjük mézzel és még egy óráig sütjük. Közben saját levével is locsolgatjuk és pirosra sütjük.A fölösleges zsiradékot leöntjük, a pecsenyelevet átpasszírozzuk és tálaláskor a felbontott liba alá öntjük

Tanácsok:
Pezsgős párolt káposztával a legfinomabb.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes-mézes őzgerinc » Puha mézeskalács » Mézes bodzaszörp » Adventi mézes koszorú
» Fűszeres diós-mézes torta » Hamis mézespogácsa » Mézes puszedli » Mézes narancsos puncs
» Mézes-fahéjas muffin » Mézes-körtés oldalas » Boszorkányos mézeskalács » Mézes rebarbaratorta
» Mézes szelet » Mézes almáskalács » Az igazi mézes-mustáros » Mézes-currys csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.