Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-meggyes lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
1 csipet só
1 vanilin
4 tojás
1 dl kefír
35 dkg liszt (ebből 15 dkg lehet teljes kiörlésű)
1 kk szódabikarbóna
1 kg meggy
5 ek méz
5 dkg mandulaforgács

Elkészítés:
A meggyet kimagvalom, lecsöpögtetem. A vajat a kétféle cukorral és a tojással géppel habosra keverem, majd hozzáadom a kefírt, a lisztet és a szódabokarbónát. Egy közepes méretű tepsit kibélelek sütőpapírral és a tésztát beleöntöm, elegyengetem. Tetejére rászórom a lecsöpögtetett meggyet, majd a mézzel lecsorgatom úgy, hogy mindenhova jusson. Végül rászórom a mandulaforgácsot. 180 fokon pirosra sütöm a tetejét (40-45 perc).

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolilepény » Habos túróslepény » Kanonoklepény » Parajlepény
» Joghurtos sajtos lepény » Franciska almás lepénye » Édes lepény » Gombás cukkini lepény
» Cseh túrólepény » Húsos lepény » Horthy lepény » Színes zöldséglepény
» Almás lepény - gyors » Sajtlepény másként » Gyümölcslepény » Orosz almás lepény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.