Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes mustáros csirke... recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
200 g főzőtejszín (20 %-os)
2.5 dl tej
3 ek méz
1.5 ek mustár
2 teáskanál gyömbér
2 csipet bazsalikom (szárított)
2 csipet majoranna (szárított)
2 csipet oregánó (szárított)
2 csipet petrezselyem
1 csipet só
bors ízlés szerint

Elkészítés:
Megtisztítjuk a csirkemellfiléket, majd felkockázzuk őket, és egy serpenyőben megfehérítjük.
Ezután egy picit felöntjük vízzel, és lassú lángon hagyjuk puhulni a husit néhány percig (kb 5-10 perc). Aztán hozzáadjuk a mézet és egy kis sót, borsot ízlés szerint.
Közben előkészítjük a tejszínes öntetet. Összekeverjük a tejszínt, tejet és a fűszereket (gyömbér, bazsalikom, oregánó, majoranna, petrezselyem). Ha ez megvan, akkor hozzáöntjük a húshoz, és 5-10 percig közepes lángon kavargatjuk.
Végül hozzáadjuk a mustárt is, és így főzzük még 2-3 percig.

Tanácsok:
költség: 2000 Ft

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 604 kcal

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes francia krémes » Erdélyi szász mézes tészta » Reform mézes » Mézes-diós piskóta
» Babapiskótás mézes krémes » Mézes-mustáros pulykamell » Csokoládés mézes rúd » Mézes dió télire
» Mézes-diós krémes » Fincsi csokis-mézes » Mustáros husi » Mézes meggyes, rácsozva
» Mustáros szelet hagymával » Mézes(pihentetés nélküli) » Az igazi mézes-mustáros » Gyömbéres mézeskalács


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.