Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-mustáros pulykacsíkok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg pulykafelsőcomb-filé (csirke- v. pulykamellfilé is jó)
olaj
2 ek. mustár
méz
4 dl tejszín (ha lehet, zsírszegény, pl.: kávétejszín)
3-4 gerezd fokhagyma
friss rozmaring (12-15 levélke)

fehérbors

Elkészítés:
A húst csíkokra vágjuk, kevés olajon hirtelen átpirítjuk, kicsit sózzuk, majd kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékhoz adjuk a mustárt. Jól elkeverjük, azután a tejszínnel felengedjük. Kevés mézzel „szelídítjük” az ízét. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és rozmaringot, visszatesszük a húst, éppen csak átforraljuk, borsozzuk és ha kell, még sózzuk.
Színes vagy hagyományos, köretnek való főtt tésztával (pl.: szarvacska) tálaljuk.

Tanácsok:
A húscsíkokból ne tegyünk egyszerre sokat a serpenyőbe, mert akkor nem pirul, hanem levet enged és megkeményedik. Inkább több részletben pirítsuk, akár egyszerre két serpenyőben is.


A receptet beküldte: Lilly1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös pulykacsíkok » Mézes-mustáros csirkemell » Az igazi mézes-mustáros » Mézes-mustáros tarja
» Mézes-mustáros pulyka » Mézes-mustáros pulykamell » Kuglóf másként » Esterházy-rostélyos
» Pulykamell körtével » Kínai sült oldalas » Aludttejes tökkáposzta » Csavart csirke
» Tojással töltött borda » Báránygerinc sütve » Rakott sonka » Rizses csirke római tálban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.