Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes narancsos báránycsíkok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 kis narancs 40dkg kicsontozott bárány vagy sertéskaraj,2 evőkanál olaj só 2 zacskó vadrizsel kevert gyorsrizs

Elkészítés:
2 narancs héját le reszeljük,levét ki préseljük.A másik két narancsot kifilézük vagyis a gyümülcsöt meg hámozzuk,majd kis tál fölött a gerezdeket elválasztó hártya mentén be vágunk s a gyümölcshúst a filéket ki emeljük.Közben ki csöpögő levét a többi narancsléhez öntjük. A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk az olajon nagy lángon kevergetve 4 percig sütjük majd kissé be sózzuk.A narancslevet az ecetet meg a mézet rá öntjük.A kukoricalisztet 1 deci vízzel simára keverjük a narancsos mézes levet ezzel süritjük.A narancsfiléket beleszórjuk végül 2 percnyi forralás után párolt rízs és vadrízs keverékével kináljuk.

Tanácsok:
Finom ital hozzá száraz vörös bor

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banános-mézes muffin » Mézes áfonyalikőr » Mézes zserbó gazdagon » Diós-mézes sült banán
» Karácsonyi mézes » Mézes bab » Formatartó mézeskalács » Mandarinos mézes joghurt
» Mézes almás hab » Mézes mustáros csirke... » Grízes mézes kérmes » Mézes alma saláta
» Mézes zabpelyhes sütemény » Narancsos répakrémleves » Mézeskalács karácsonyra » Tárkonyos-narancsos malac


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.