Tutireceptek.hu fejléc

Mézes pikáns csirkeszárnyak recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db csirke szárny,
só,
bors,
3 evőkanál magos mustár (én sima mustárt használtam),
1,5 ek méz,
½ kk apróra vágott csípős (én üvegben Erős Pistát használtam),
½ kk paprikakrém (csípős),
olaj

Elkészítés:
A szárnyakat megmossuk, végeiket levágjuk. Tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk. Egy kisebb tálban összekeverjük a mustárt, a mézet, az erős paprikát, a csípőst és az egészet a szárnyakra öntjük. Pár óráig a húst a pácban állni hagyjuk. Egy tepsibe olajat öntünk úgy, hogy a szárnyakat 1/4-ig ellepje. Egymás mellé sorakoztatjuk a szárnyakat, ráöntjük az összes pácot, lefóliázzuk és 200 fokos előmelegített sütőben 50 percig sütjük, utána levesszük a fóliát és 10-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: picurka13


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes fehérrépaleves » Mézesszelet » Pikáns zellersaláta » Pikáns csirkefalatkák
» Mézeskalács - a' la Hugi » Puha mézes » Mézes sárgadinnye » Mustáros, mézes csirkecomb
» Pikáns babfőzelék » Mézes-mustáros tarja » Mézes gyömbér likőr » Pikáns saláta
» Mézes lapok » Formatartó mézeskalács » Mézes-magvas müzli » Pikáns szósz csirkéhez


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.