| Mézeskalács házikó kerttel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg liszt 30 dkg méz 30 dkg porcukor 2 teáskanál szódabikarbóna 4 egész tojás 1csomag őrölt fahéj Díszítéshez: porcukor a hintéshez (havazás:)) Tojáshabhoz: 2 db tojásfehérje 30 dkg porcukor 1 citrom leve (vagy az ecet is mefelel, ebből 2-3 tk) Elkészítés: A házikót tetszés szerinti sablonról kivágjuk, amit sütőpapírra rajzolunk elő, majd a kinyújtott tésztára helyezve körbevágjuk. A hóembert 3 részből készítjük: egy nagyobb, egy kisebb golyóból és a kalapformából. Ezeket még melegen egy fogvájó segítségével egymáshoz rögzítjük. A fenyőfát 2 db fenyőformát kettévágva sütjük. Az összeállítás kissé időigényes, és jó, ha van segítség, amíg kicsit megköt a tojáshab (amir a porcukorral és citrommal kikeverve készítünk), jó ha valaki tudja tartani, így gyorsabban lehet haladni. Az összeállítás után jön az igazi öröm, amikor a tojáshabbal díszítjük, és porcukorral "havazzuk". Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |