Tutireceptek.hu fejléc

Milánói rizses kelkáposztaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
45 dkg kelkáposzta,
2 liter húsleveslé (forró),
3 dkg húsos szalonna,
1 fej vöröshagyma,
20 dkg rízs,
2 evőkanál parmezán sajt,
só,
feketebors (őrölt).

Elkészítés:
Tisztítsd meg a kelkáposztát és szeleteld nagyon vákonyra.
Vágd finomra a hagymát és kockázd fel a szalonnát és pirítsd meg.
Öntsd hozzá a húslevest, dobd bele a kelkáposztát, sózd és borsozd meg, mérsékelt tűzön főzd másfél órát.
Add hozzá a rízst és főzd puhára.
Keverd bele a reszelt parmezánt és húzd le a tűzről.
Hagyd állni pár percig, majd tálald.

Adhatsz hozzá kockákra vágott kolbászt is.

Tanácsok:
Kínálj hozzá száraz, élénk, világos rozébort.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns rizses lencse » Rizses szelet » Rizses finom torta » Zöldborsós-rizses borjú
» Húsvét utáni rizsestál » Milánói sertésborda » Rizses rakott spárga » Rizses-gombás sült csirke
» Rizses padlizsáncsónak » Tepsis rizses hús » Kelkáposztaleves » Zöldséges Rizseshús
» Rizses csokigolyó » Milánói spagetti » Milánói pacalleves » Zöldséges-rizses csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.