Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Minifánk rumos szilvával recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A fánkhoz:

25 dkg liszt
5 dkg margarin
3 dkg porcukor
2 dkg élesztő
2 tojás sárgája
1,5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 cl rum
fél citrom héja
csipetnyi só

A rumos szilvához:

50 dkg szilva
5 dkg vaj
2-3 dkg kristálycukor
3 cl rum

Elkészítés:
Az élesztőt tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
Közben a lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk, hozzátesszük a tojássárgáját, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és a felfutott élesztőt a rummal.
Jól kidagasztjuk, és egy kilisztezett edénybe tesszük. Letakarva meleg helyen pihentetjük, amíg a kétszeresére nő a térfogata.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kisebb kiszúróval, pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Bő olajban, közepes lángon kisütjük.
A vajat felolvasztjuk, kevés cukrot hevítünk benne, majd a kimagozott, szeletekre vágott szilvát átforgatjuk, végül rummal lelocsoljuk, és a frissen sült fánkokkal tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos banánfánk » Rumos bukta » Meggyes-rumos kókuszkocka » Rumos golyó
» Rumos-mazsolás diótorta » Rumos bukta (Kata-féle) » Rumos trüffelcsillag » Rumosdió golyó
» Rumosdiós fagyi » Rumos diótorta » Rumos szilva » Rumos kuglóf
» Rumos félhold » Kókuszos-rumos süti » Rumos ananász » Rumos méz


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.