Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorókrémes csirke friss korianderrel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:


1 csirkemellfilé

só és frissen őrölt fekete bors

1 evőkanál liszt

2 evőkanál olaj

1 evőkanál vaj

1 csokor újhagyma

2 gerezd fokhagyma

1 darab 6 centis, friss gyömbér

2 evőkanál curry-por

5 evőkanál földimogyorókrém

1 deci víz

1 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál barna cukor

1 zöldcitrom

1 csupor friss koriander

Elkészítés:
Először felkockázom jó két centisre a bőrétől megfosztott csirkemellfilét, aztán megsózom, megborsozom és összekeverem egy kanál liszttel, hogy sülés közben ne ragaszkodjanak majd a húskockák annyira egymáshoz.

Aztán serpenyőben felforrósítok kanálnyi olajat kanálnyi vajjal -nem tudom a magyarázatát, miért jó olaj és vaj keverékében sütni a húst, de hogy így ízesebb, az biztos- és puhára pirítom benne a csirkedarabkákat.

Előveszek egy másik serpenyőt és kanálnyi olajon megpárolom benne az apróra vágott újhagymát, aztán hozzákeverem az összezúzott fokhagymát és belereszelem a megpucolt gyömbért is. Utána lehúzom a tűzről a serpenyőt és a gyömbéres hagymához keverem a curry-port meg földimogyorókrémet. A mártást felhigítom a vízzel, összekeverem a szójaszósszal és barna cukorral, majd belefacsarom a zöldcitrom levét is.

Visszateszem a mártást a tűzre és néhány perc alatt összeforralom. Végül belekeverem a megpirított csirkekockákat, ezekkel együtt is összerottyantom még az egészet, aztán a mogyorómártásos csirkét megszórom apróra vágott friss korianderzölddel.

Tanácsok:
Ez a gyorsan elkészíthető fogás nemcsak azért kerül gyakran a tányérunkra, mert ideális hétközbeni vacsora - különben nagyon jól illik hozzá az olyan főtt rizs, amelynek a főzővizébe beledobunk egy-két fahéjrudat-, hanem azért is, mert összetett íze sok utazás gasztronómiai emlékét eleveníti fel bennünk. Van benne amerikai mogyorókrém, ázsiai eredetű gyömbér, mexikói ízvilágot idéző korianderzöld meg persze -"mindenhol jó, de legjobb itthon" felkiáltással- Lehel piaci csirkemell.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkecsoda I. » Csirkenyárs krumpliágyon » Tepsiscsirke zöldborsóval » Cukkinis csirke - másként
» Tejszínes csirke csoda » Toszkán csirke » Csirke kelkáposztában » Kati csirkemája
» Vegyes friss saláta » Rakott csirkemáj » Sült csirke colával » Csirkemell töltve
» Rakott csirketál » Csirke carbonara » Tejszínes csirke gazdagon » Rakott csirke III.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.