Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorós csirkemell (japán recept) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
-50dkg csirkemell
-15dkg mogyoró (sótlan)
-2 ek. olaj
-0,5 dl szójaszósz
-2 nagy fej vöröshagyma
-1 ek narancsdzsem
-őrölt fehér bors

Elkészítés:
Megtisztított , finomra vágott hagymát a forró olajon megfuttatjuk, majd rá a kiujjnyi vékonyra csíkozott csirkemellet. Ráöntjük a szójaszószt, lefedjük és lassú tűzön pároljuk.
Ha a hús kezd levet engedni, hozzáadjuk a mogyorót.
Ha a hús már puha, ízesítjük kis őrölt borssal, hozzá a dzsemet és egyszer-kétszer átforgatjuk.
Forrón tálaljuk, főtt rizzsel.

Tanácsok:
Nálunk ma ez volt a vacsora. Pedig a családom nagyon kedveli a hagyomásnyos ízkete, mégis ez, nagy sikert aratott.
Én sötét szójaszósszal csináltam, de ennél a receptnél szerintem lehet világosat is használni.
Én ma vadrizses riszt készítettem mellé.:)
Ne sózzuk(húst se!), a szójaszósz sós, meg az édeskés ízű ételhez nem is illene.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Részeg csirkemell » Mogyorós almás » Majoránnás csirkemellfilé » Csirkemelles rántotta
» Tejszínes csirkemell » Mogyorós táska » Kapros juhtúrós csirkemell » Mandulás csirkemell
» Szezámos csirkemell » Szabolcsi csirkemell » Csirkemell sajtmártásban » Gyömbéres csirkemell
» Tök japán módra (Nimono) » Chilis csirkemell » Joghurtos csirkemell » Piskóta (alaprecept)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.