Tutireceptek.hu fejléc

Moldvai gulyás recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg marhapacsni
1 nagy fej vöröshagyma
25 dkg savanyúkáposzta
10 dkg rizs
1 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi köménymag
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanálnyi zsír

bors

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát a zsírban halványra pirítjuk,meghintjük pirospaprikával,hozzáadjuk az elkapart fokhagymát köménymagot megsózzuk és beletesszük a kis kockára vágott marhahúst.Feleresztjük 0.5l vízzel és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.Ekkor hozzáadjuk a savanyú káposztát a rizstés feleresztjük annyi vízzel hogy jól ellepje,fedő alatt készre főzzük.Tálalás előtt belekeverjük a tejfölt.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csángó gulyás » Tenkesgulyás » Marhagulyás paleosítva » Az én betyárgulyásom
» Ízletes gulyásleves » Patiszongulyás » Gulyásleves másképpen » Libagulyás
» Zöldséges gombagulyás » Gulyásleves » Sörgulyás bográcsban » Gyergyói gulyásleves
» Csángógulyás » Kolozsvári gulyás » Csángó gulyás egyszerűen » Diétás székelygulyás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.