Tutireceptek.hu fejléc

Moncsa bejglije recept

Kategória:


Hozzávalók:
45 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
1 cs sütőpör
csipet só
1 dogoz tejföl
pici tej
töltelék lehet:
mák, dió
30 dkg darált dió vagy mák
20 dkg cukor
2 dl tej, reszelt citromhéj
szilvás töltelék:
50 dkg magozott szilva befőtt
5g fahéj
5g koriander
6 dkg hidegen készithető pudingpor
1 tojás sárgája a tetejét megkenni

Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk,
kicsit pihentetni kell hűtőben
A töltelékhet a tejet a cukorral felforraljukés kedv szerint darált mákot vagy diót teszünk bele, és kiforraljuk. Ha kicsit hig tehetünk bele zsemlemorzsát.
A szilvás bejglihez a hozzávalókat összekeverjük hidegen.
A tölteléket a kinyujtott tészta közepén szétteritjük, két szélét behajtjuk majd a másik oldalait is egyszer behajtjuk. De fel is tekerhetjük. Tetejét megszurkáljuk, és megkenjük tojássárgájával.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: moncsa78


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Moncsa puFánkja » Nagymamám bejglije » Az én mákos gubám » Karácsonyi csillagpuncs
» Kivi torta, karácsonyra » Mesés Karácsonyi Sütemény » Karácsonyi kevert süti » Karácsonyi tojáslikőr
» Karacsonyi csudaalmas » Bejgli, ami nem szárad ki » Kreatív kalácsok » Hófehér karácsonyfa
» Karácsonyi puha mézes » Karácsonyi mézes figurák » Bejgli » Fokhagymás amúr


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.