Tutireceptek.hu fejléc

Morgós csúcs(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- a tésztához: 10 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 4 dkg keserű kakaópor, 8 dkg margarin, kb, fél dl tej
- a forgatáshoz: kristálycukor
- a gesztenyés töltelékhez: 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 5 dkg porcukor, 15 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg Rama margarin, egy kevés rum
- egyéb hozzávalók: fagyasztott vagy befőtt magozott meggy, kézi citromfacsaró

Elkészítés:
A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetjük.
A fölengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk.

Tanácsok:
A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított nagyobb citromfacsaró üregében, pontosabban csak a körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett, magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget.
Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Morgós csúcs » Morgós csúcs - » Csacsika fülecske » Túró torta liszt nélkül
» Csokis rudacskák » Andland / Vargabélese » Boszorkánypogácsa » Amerikaner
» Karamellás almás krémes » Piskótás Feketeerdő torta » Mákos körtés süti » Sprint szelet
» Cappuccino szelet 1. » Rizsfelfújt 1 » Cseresznye Tiramisu » Café glacé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.