Tutireceptek.hu fejléc

Morzsás almakrém recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
kb. 1 kg alma (vagy amennyit szeretnél, sütéskor felére összeesik!)
ízlés szerint fahéj,
citromlé
kb. 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
2-3 dkg vaj
1 ek. méz

Elkészítés:
Én savanykás almából, most nyári almából készítem. Az almát uborkagyalun vagy nagy lyukú reszelőn lereszelem, fahéjjal megszórom, esetleg egy citrom levével meglocsolom (mi savanykásabban szeretjük). Egy jénai tálba öntöm. A lisztet, vajat, mézet összemorzsolom, az alma tetejére szórom, és kb. fél óra alatt közepes hőmérsékleten sütöm, míg a morzsa ropogós-aranyra pirul.

Tanácsok:
A mennyiségeket csak kb. írom, mert az alma-morzsa arány szabadon variálható, ízlés szerint. Még nem próbáltam, de szerintem nagyon finom lehet szilvával, körtével, ill. más gyümölcsökkel, esetleg keverve is.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-morzsás muffin » Crumble (morzsás süti) » Almakrém poharakban » Almakrém
» Szilvás morzsás » Morzsás túrótorta pohárban » Rebarbarás morzsasüti » Barackos, morzsás muffin
» Morzsás lazaccsíkok » Almakrém joghurttal » Almakrémleves sárgarépával » Joghurtos almakrém
» Meggyes morzsasüti » Almas-morzsas suti » Zsemlemorzsás betyárgombóc » Almakrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.