Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Morzsás almakrém recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
kb. 1 kg alma (vagy amennyit szeretnél, sütéskor felére összeesik!)
ízlés szerint fahéj,
citromlé
kb. 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
2-3 dkg vaj
1 ek. méz

Elkészítés:
Én savanykás almából, most nyári almából készítem. Az almát uborkagyalun vagy nagy lyukú reszelőn lereszelem, fahéjjal megszórom, esetleg egy citrom levével meglocsolom (mi savanykásabban szeretjük). Egy jénai tálba öntöm. A lisztet, vajat, mézet összemorzsolom, az alma tetejére szórom, és kb. fél óra alatt közepes hőmérsékleten sütöm, míg a morzsa ropogós-aranyra pirul.

Tanácsok:
A mennyiségeket csak kb. írom, mert az alma-morzsa arány szabadon variálható, ízlés szerint. Még nem próbáltam, de szerintem nagyon finom lehet szilvával, körtével, ill. más gyümölcsökkel, esetleg keverve is.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Morzsás lazaccsíkok » Crumble (morzsás süti) » Almas-morzsas suti » Joghurtos almakrém
» Almakrémleves » Almakrém » Szilvás morzsás » Almakrémleves sárgarépával
» Meggyes morzsasüti » Barackos, morzsás muffin » Almakrém diétásan » Morzsás túrótorta pohárban
» Almakrém joghurttal » Zsemlemorzsás betyárgombóc » Almakrém poharakban » Almás-morzsás muffin


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.