Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mozart-golyó recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:

20 dkg darált dió,
15 dkg cukor,
20 dkg reszelt étcsokoládé vagy 2 evõkanál kakaópor,
1 evõkanál baracklekvár,
2 evõkanál rum,
1 tojásfehérje,
kb. 40 szem kimagozott rumos meggy.

Elkészítés:

A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük, mert így könnyebben lehet vele dolgozni. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk. Kókuszreszelékbe vagy tortadarába forgatjuk, esetleg kristálycukorba, majd mignonpapírra rakjuk. Egy napig levegős helyen szikkadni hagyjuk


A receptet beküldte: cintia2005


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mozart-golyók » Gombás karaj » Savanyú káposzta leves » Jeges citromleves
» Mézes szilvakrém leves » Bográcsos krumplileves » Tejfölös gombaleves » Hideg sárgabarackleves
» "Beteges" leves » Őszibarack leves másként » Padlizsánkrém leves » Szászok gulyása
» Sajtos csillagok » Májgombóc – leves » Daragaluska 3 » Krumplilé leves...


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.