Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros apróhús recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg orja (húsosan hagyott gerinccsont),
1 fej vöröshagyma,
1 csomag leveszöldség,
1 db erőleveskocka,
1 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
1 dl tejföl,
15 dkg rizs,
1 evőkanál mustár,
1 csokor petrezselyem,


Elkészítés:
Az orjacsontot a megtisztított és feldarabolt zöldségekkel együtt nagy fazékban feltesszük főni, sózzuk, és 40 perc alatt finom levest főzünk belőle. Levesbetétnek cérnametéltet vagy bármilyen levestésztát főzünk hozzá. Az orját kivesszük a levesből, és lefejtjük róla a húst. Nagy lábasban olajat forrósítunk, és a hús minden oldalát átsütjük benne. Hozzáadjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, és együtt megpirítjuk. Felöntjük 2 dl levessel, beletesszük az erőleveskockát is. Lefedve, kis lángon, 15 percig főzzük. A lisztet egy kevés levessel simára keverjük egy kis-lábasban, hogy ne legyen csomós, hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, és a húshoz adjuk. Egyszer megrotyogtatjuk. A rizst kevés felhevített olajon megpirítjuk, megsózzuk, és felöntjük 3 dl vízzel, majd lefedjük, és lassú tűzön puhára főzzük. Közben nem kevergetjük. Egy adag rizst tálra teszünk, körbelocsoljuk a mártással, és mellérakjuk az apró-húst. Savanyúságnak csemege uborkát, ecetes paprikát, vagy káposztával töltött paprikát kínálunk hozzá.

Tanácsok:
Az orja főleg a disznótoros ebédek tartozéka, kitűnő, ízletes különlegesség.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros csirkemell » Mustáros sertéstarja » Mustáros krinolinsaláta » Mustáros tepsis tarja
» Mustáros-gombás szelet » Mustáros májaskrém » Mézes-mustáros pulyka » Mustáros ananászsaláta
» Mustáros tarjaszeletek » Mustáros-Erős Pistás hús » Mustáros-hagymás csirke » Mustáros sertés szelet
» Mustáros uborkamártás » Mustáros zöldbab » Mustáros kacsamáj » Tejfölös mustáros pecsenye


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.