Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros csirkemell zöldborsóval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé

frissen őrölt bors
1 ek liszt
1 ek vaj
3 ek olívaolaj
5 szál újhagyma fehér része
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl száraz fehérbor
3 dl húsalaplé
2 ek mézes mustár
60 dkg frissen kifejtett borsó
2 dl tejszín
1 ek krémsajt

Elkészítés:
A csirkemell filét megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár).

Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy mélyebb serpenyőben, és a húsokat lepirítjuk rajta. Kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékon kevés olaj hozzáadásával megfonnyasztjuk az újhagyma darabokat.

Felöntjük borral és a húsalaplével, majd hozzákeverjük a mustárt és kevés vizet. Összeforraljuk, majd a borsót is beleöntjük. A húsokat is visszarakjuk a serpenyőbe, és együtt puhára főzzük lefedve, lassú lángon. Ha a hús megpuhult, belekeverjük a tejszínt és a krémsajtot. A petrezselyemmel megszórjuk, és 2-3 perc alatt összeforraljuk.

Tanácsok:
Bulgurral, vagy rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Chilis-szójás csirkemell » Csirkemell palacsinta » Tejszínes csirkemell II. » Krémsajtos csirkemell
» Csirkemell banánnal töltve » Ördögi csirkemell » Tepsis csirkemell gombával » Parmezános csirkemell
» Ropogós csirkemellfalatok » Egyszerű rakott csirkemell » Mézes banános csirkemell » Póréhagymás csirkemell
» Csirkemelles tészta wokban » Mustáros husi » Almás rakott csirkemell » Pongyolás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.