Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros nyúlcomb vele sült újburgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 adaghoz:

60 dkg nyúlcomb (4 db)
150 ml olívaolaj
3 ek dijoni mustár (nem magos!)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
50 dkg újkrumpli

Elkészítés:
A mustárt kis tálba tesszük és habverővel folyamatosan keverve hozzácsorgatjuk az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk.
A megmosott és szárazra törölt combokat enyhén besózzuk és meghintjük frissen őrölt fekete borssal. A húsokat alaposan bekenjük a mustáros páccal és vékonyan kiolajozott tepsire helyezzük.
Az újburgonyát megmossuk és (egy tiszta szivacs segítségével) ledörzsöljük a vékony héját. Szárazra töröljük, kevés olívaolajba forgatjuk, sózzuk és a húsok mellé helyezzük a tepsire.
A tepsit bedugjuk az előmelegített sütőbe, öt perc elteltével 50 ml vízzel megspricceljük a nyúlcombok tetejét. Öt percenként a tepsi aljában összegyűlő lével meglocsoljuk a húsokat. A burgonyákat is időnként megforgatjuk. Aranyszínűre sütjük a nyúlcombokat (körülbelül 35 perc alatt). A burgonyák méretétől függően, elképzelhető, hogy hamarabb megsülnek, mint a hús, ezért ellenőrizzük, és vegyük ki, tartsuk melegen, ha már megpuhultak.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros husi » Mustáros csülök » Mustáros májaskrém » Tejfölös mustáros pecsenye
» Mustáros tarjaszeletek » Mustáros tepsis tarja » Pikáns nyúlcomb » Mustáros hal 90naposra
» Egyben sült mustáros karaj » Mustáros pulykacomb » Tejfölös nyúlcomb » Tejszínes mustáros hús
» Mustáros tepsis csirkemell » Mustáros-Erős Pistás hús » Mustáros ananászsaláta » Hagymás mustáros tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.