| Mustáros sertés szelet receptHúsételek Hozzávalók: fejenként 2-3 szelet sertés comb, vagy karaj mustár, kevés liszt, babérlevél, tejföl tetszés szerint, olaj a sütéshez Elkészítés: A szeletelt sertéshúst kiklopfoljuk, és besózzuk. Mindkét oldalát ízlés szerinti vastagságban bekenjük mustárral. A mustáros húsokat, éppenhogycsak megforgatjuk lisztben. Forró olajban hirtelen megpirítjuk, mindkét oldalát. Nem kell, hogy átsüljön, csak piruljon meg egy kicsit. Egy nagyobb serpenyőbe, vagy lapos lábasba tesszük a megpirult húsokat. Felöntjük annyi vízzel, vagy ha van húslevessel, hogy éppen ellepje. Teszünk bele 1-2 babérlevelet, és tetszés szerinti mennyiségű tejfölt. (Én az 5 tagú családom esetében egy nagy doboznyit szoktam beletenni.)Ízlés szerint megsózzuk. Fedővel letakarva puhára főzzük. Tanácsok: A szaftot nem kell besűríteni, mert a húsról leázik a liszt, és magától besűrűsödik. Rizzsel, burgonyával, tésztával tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Gyöngyös Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |