Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros-uborkás sertésszelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6-8 szelet sertéskaraj vagy comb
15 dkg kockázott bacon vagy más húsos szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 db csemege uborka
mustár
olaj
liszt


Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, lisztbe mártom, kevés olajon elősütöm és kiszedem. A maradék olajban megpirítom a szalonnát, a reszelt fokhagymát, kevés vizet öntök hozzá, visszateszem a húst, és lefedve párolom 10 percig. Ekkor ízesítem mustárral és a csíkokra vágott uborkával, majd készre párolom. Tükörtojással tálalom.

Tanácsok:
Vigyázni kell nehogy leégjen, mert a liszttől besűrűsödik a leve (ha szükséges a vizet pótolni kell, csak ne legyen nagyon híg). Nagyon puha és omlós lesz a hús, az uborkától és a mustártól meg pikáns.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parasztos sertésszelet » Petrezselymes sertésszelet » Sertésszelet hentes módra » Temesvári sertésszelet
» Sertésszelet almával » Athéni sertésszelet » Lyoni sertésszelet.... » Sertésszelet Ramsley módra
» Spagettis sertésszelet » Gombás sertésszelet » Borzas sertésszelet » Cseh borsos sertésszelet
» SERTÉSSZELET SÜTÖTÖKKEL » Savanyú sertésszeletek » Csurgói sertésszelet » Bakonyi sertésszelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.