Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Nádasdi diós lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
5 tojás sárgája
15 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
csipet só

kenéshez: baracklekvár

Tetejére:
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
5 tojás fehérje

Elkészítés:
A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, lisztet, sütőport, pici sót. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe kenjük-nyomkodjuk a masszát.
Egyenletesen megkenjük baracklekvárral.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, darált diót, vaníliás cukrot.
Ezt a diós habot a lekvárra simítjuk.
Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
Vigyázni kell a hőfokkal, a hab ne barnuljon meg.

Tanácsok:
Sütés után tetejét enyhén megporcukrozhatjuk. Lehet egyszerűen szeletekre vágni, vagy pogácsaszaggatóval kis holdacskákat kiszúrni belőle.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos cukkinilepény » Lekváros krumplilepény » Meggyes lepény Ági módra » Almás-mézes lepény
» Kongói lepény anyós módra » Almás palacsintalepény » Virslis lepénykék » Szilvás lepény kelesztve
» Töröklepény » Chillis lepényke » Tojáslepény olaszosan » Zabpelyhes szilváslepény
» Bácskai almáslepény » Parajlepény » Baracklepény » Alj nélküli túrós lepény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.