Tutireceptek.hu fejléc

Nagyanyám krumplis kenyere recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg burgonya
2 dkg élesztő/1,5-2 tk. porélesztő
2 tk. só
1 tk. cukor
langyos víz

Elkészítés:
A sütés előtt kb. egy nappal kell elkezdeni a "műveletet". Először az élesztőt elmorzsoljuk/porélesztőt elkeverjük az egész mennyiségből elvett 3 ek. liszttel, egy tk. cukorral és annyi langyos vízzel, hogy tejfölsűrűségű legyen. Lazán letakarva kb. 10-12 órán át pihentetjük egy legalább fél literes edényben, hogy ki ne fusson.
A pihentetés után megfőzzük a kockára vágott krumplit annyi vízben, amennyi ellepi, só nem kell bele. A vizet ezután leöntjük, de felfogjuk, a krumplit összetörjük. Összegyúrjuk a kovásszal, maradék liszttel, sóval, a krumpli főzővizével, és szükség szerint még annyi langyos vízzel, hogy elég kemény tésztát kapjunk, mert a krumplitól fog még puhulni. Nagyon alaposan kidolgozzuk, dagasztjuk. Ismét kb. 10-12 órán át pihentetjük, majd megformázzuk, a kemencét imitálandó sütőzacskóba csúsztatjuk, még egy órát kelesztjük, megsütjük.

Tanácsok:
Finom, jó állagú, sokáig frissen eltartható kenyér.


A receptet beküldte: algea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gazdag krumplisaláta » Mediterrán krumplisaláta » Krumplispogácsa » Sváb krumplisaláta
» Krumplisaláta másképpen » Krumplisaláta gazdagon » Édeskrumplis nudli » Lenmagos, gépi kenyerem
» Vendégváró krumplisaláta » A legjobb krumplis pogácsa » Hamis krumplisaláta » "Krumplis pogácsa"
» Krumplis burek II. » Virslis-krumplis golyók » Kapros, krumplis halfilé » Krumplis csirke (bulgár)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.