Tutireceptek.hu fejléc

Nagypapám keletlen krumplilepénye recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:

# 6 nagy krumpli
# só
# bors
# liszt
# 1 tojás
# ételízesítő
# fokhagyma
# kacsazsír

Elkészítés:
A krumplikat megpucolom, megmosom, és amin a zsemlét is szoktuk azon lereszelem. Teszek bele lisztet, 1 tojást ütök bele, megsózom, borsozom, ízlésem szerint megszórom ételízesítővel. Majd jól összekeverem, beleteszem a lisztet, hogy normális tésztajellegű legyen. Ezután fogok egy tepsit, amit jól bekenek zsírral, és beleöntöm a masszát. Kicsit megszurkálom a tetejét, majd beteszem a sütőbe. Addig sütöm, míg jó lesz az oldala, majd megfordítom. Körülbelül háromnegyed óra alatt szépen megsül mind a két fele. A fokhagymát lenyomom, majd egy kis sós kacsazsírral összekeverem és ráteszem a tetejére.

Tanácsok:
Megjegyzés:
Nem valami fogyókúrás étel, de isteni finom. Ha nagypapám csinálja, 5 perc alatt elfogy.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombaragu krumplilepényen » Keletlen pite » Sósperec » Gyors gyümölcs desszert
» Fini sajtos pogi » Sós túrós rúd » Ananászos tál » Tejfölös pogácsa
» Sajttal töltött kiflik » Hideg gyümölcs rizs » Sajtos, sonkás kiflicskék » Túrós pogi
» Sajtlepény másként » Sokmagvas-sajtos sós rudak » Sajtos túrós pufóka » Sajtos stangli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.