Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Nagypapám keletlen krumplilepénye recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:

# 6 nagy krumpli
# só
# bors
# liszt
# 1 tojás
# ételízesítő
# fokhagyma
# kacsazsír

Elkészítés:
A krumplikat megpucolom, megmosom, és amin a zsemlét is szoktuk azon lereszelem. Teszek bele lisztet, 1 tojást ütök bele, megsózom, borsozom, ízlésem szerint megszórom ételízesítővel. Majd jól összekeverem, beleteszem a lisztet, hogy normális tésztajellegű legyen. Ezután fogok egy tepsit, amit jól bekenek zsírral, és beleöntöm a masszát. Kicsit megszurkálom a tetejét, majd beteszem a sütőbe. Addig sütöm, míg jó lesz az oldala, majd megfordítom. Körülbelül háromnegyed óra alatt szépen megsül mind a két fele. A fokhagymát lenyomom, majd egy kis sós kacsazsírral összekeverem és ráteszem a tetejére.

Tanácsok:
Megjegyzés:
Nem valami fogyókúrás étel, de isteni finom. Ha nagypapám csinálja, 5 perc alatt elfogy.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Keletlen pite » Gombaragu krumplilepényen » Sajtos fánk másként » Gyors tejfölös pogácsa
» Sajtos stangli » Sajtos pogácsa 2 » Habkönnyű sóskifli » Főzőtt pogácsa
» Sajtos-hagymás muffin » Gyors krumplis fánk » Sonkás - sajtos tekercs » Sajtos gofri a la Syd
» Szakállas pogácsa » Raffaello-rudak » Szerb sós pite » Baconös csavart


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.