Tutireceptek.hu fejléc

Nagyszerű meggyes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskótához:

12 tojás
12 ek porcukor
12 ek liszt
fél cs sütőpor
1 üveg magozott meggy
Krémhez:

fél l tej
1 vaníliás puding
25 dkg puha margarin
20 dkg porcukor
Tetejére:

1 üveg meggybefőtt leve
1 cs vaníliás pudingpor

Elkészítés:
A tojássárgákat kikavarjuk cukorral, és a felvert fehérjét a liszttel és a sütőporral együtt belekavarjuk.
A tetejére szórjuk a meggyet, és megsütjük.
Krém elkészítése:

Amíg sül a tészta, addig felforraljuk a tejet, és belefőzzük a pudingot.
Kikavarjuk a margarint a porcukorral, és mikor a krém kihűlt, akkor kavarjuk bele a pudingba.
Tetejére:

A tetejére való meggylevet felforraljuk, és belefőzzük a vaníliás pudingot (ebbe nem kell cukor, mert így is édes a meggylé).
Összeállítás:

Ha mindez kész, és kihűlt, akkor a piskóta szélét körbevágjuk, és félretesszük a csíkokat.
Megkenjük krémmel a lap tetejét, és a krémre a piskótacsíkokat kajszán rárakjuk.
Ezek után rákanalazzuk a piros pudingos krémet.

Tanácsok:
Azért szeretem ezt a sütit, mert nagyon egyszerű, és a hozzávalói általában megtalálhatók egy háztartásban.
Árban is elfogadható.
Szép és finom! Egy szeletet nem lehet kibírni! Csak kettőt, hármat...

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: atk5339


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes sütike. » Meggyes csokis » Mákos-meggyes zserbó » Meggyes kókuszgolyó
» Meggyes habos piskóta » Meggyes tortacsoda » Meggyes pite 2 » Meggyes kekszrúd
» Joghurtos-meggyes bögrés » Meggyes-pite » Meggyeskrémes » Meggyes-diós
» Meggyes-pudingos » Meggyes diós pite » Belevele meggyes » Almás meggyes túrós lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.